بلاگ

لیست شتابدهنده‌های برتر ایرانی

لیست شتابدهنده‌های برتر ایرانی

مروری بر لیست شتابدهنده‌های برتر ایرانی

فهرست بلند بالای لیست شتابدهنده‌های برتر ایرانی حاکی از اکوسیستم استارتاپی پررونق کشور است. یعنی کارآفرینان بااستعداد ایرانی زیادی هستند که ایده‌های خوب را از میان چالش‌های مختلف به ارزش‌آفرینی می‌رسانند. شتابدهنده‌ها نقش مهمی در پرورش استارت آپ‌ها ایفا می‌کنند؛ آن‌ها با ارائه مشاوره یا تأمین کردن سرمایه، منابع لازم را برای گذر کردن شرکت‌های نوپا از مراحل اولیه رشد فراهم می‌کنند. لذا بد نیست جزئیات برترین شتابدهنده‌های ایرانی را در ادامه این مطلب شرکت سرمایه گذاری ایکس اینوستیا مرور کنید؛ از جمله نقاط قوت هر کدام و استارتاپ‌هایی که حامیشان بوده‌اند.

چالش‌ها و فرصت‌های اکوسیستم استارتاپی ایران

اکوسیستم استارتاپی ایران با وجود چالش‌های اقتصادی و تحریم‌های بین‌المللی، مزایای خاصی دارد. جمعیت بزرگ و جوان بازاری قوی برای محصولات و خدمات نوآورانه ایجاد کرده‌اند. ‏از سوی دیگر، دولت‌ها هم تلاش‌هایی را برای حمایت کردن از استارتاپ‌ها به کمک طرح‌هایی مانند معافیت‌های مالیاتی و ‏دسترسی آسان‌تر به منابع مالی انجام داده‌اند.‏ اما با وجود این‌ها، ‏دسترسی به بازارهای بین‌المللی و منابع مالی جهانی می‌تواند به دلیل تحریم‌ها محدود شود.

لیست شتابدهنده‌های برتر ایرانی

 شتاب دهنده‌ها با فراهم کردن منابع، راهنمایی و تقویت همکاری‌ها، به استارت آپ‌های ایرانی کمک می‌کنند تا از عهده ‏موانع رشد به خوبی برآیند. برخی از آن‌ها را در ادامه می‌خوانید.

شتاب دهنده دیموند (DMOND)

این مجموعه اولین شتابدهنده فناوری و به‌نوعی، بزرگترین کمپانی سرمایه گذاری ایرانی است که در سال 2014 تأسیس شد. DMOND با تمرکز بر صنایع مختلفی مانند فین‌تک، مراقبت‌های بهداشتی و تجارت الکترونیک، برنامه جامع 24 هفته‌ای ارائه می‌دهد. پشتیبانی کردن آن از استارت‌آپ‌ها در قالب کمک مالی اولیه، خدمات مشاوره توسط کارآفرینان باتجربه و کارشناسان صنعت و دسترسی به شبکه‌ای از سرمایه‌گذاران است.

شتابدهنده پرتقال

پرتقال را در سال 2018 تأسیس کردند و تخصص اصلیش حمایت کردن از استارت آپ‌ها به‌ویژه در زمینه فناوری‌های پیشرفته حوزه سلامت است. این شتاب دهنده با تمرکز بر بیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی و علوم زیستی، تیمی با تخصص علمی عمیق گرد آورده است. برنامه آن فراتر از تأمین مالی و مربیگری است؛ به این معنی که راهبردهای حفاظت از مالکیت معنوی و تجاری‌سازی مختص بخش‌های مذکور را تدوین می‌کند. بنابراین، پرتقال منبع ارزشمندی برای کارآفرینان ایرانی است که به دنبال راهکارهای پیشرفته در موضوعات بهداشت و درمان هستند.

سرآوا از شتابدهنده‌های برتر ایرانی

 این شتاب دهنده در سال 2015 و با تمرکز بر تأثیر اجتماعی در کنار موفقیت تجاری تأسیس شد. سرآوا به‌عنوان بزرگترین شرکت حمایت مالی، از استارت آپ‌هایی حمایت می‌کند که به چالش‌های اجتماعی در زمینه‌هایی مانند آموزش، مراقبت‌های بهداشتی و پایداری زیست‌محیطی رسیدگی می‌کنند. ارائه خدمات مشاوره، تأمین مالی و دسترسی به شبکه‌ای از سازمان‌های غیردولتی و سرمایه‌گذاران را باید از رئوس کاری آن بدانیم. هدف این مجموعه توانمندسازی کارآفرینان ایرانی برای ایجاد تغییرات مثبت از طریق پرداختن به کسب و کارهای پایدار است. هلدینگ سرآوا از سرمایه‌گذاران دیجی کالا است.

شتاب دهنده تریگ آپ (TrigUp)

علت اینکه تریگ آپ را در فهرست شتابدهنده‌های برتر ایرانی آورده‌ایم، برنامه‌های حمایتی آن در مراحل پیش‌ شتابدهی، شتابدهی و پساشتابدهی است. این شتابدهنده در مراحل اولیه از استارتاپ‌های مستعد رشد پشتیبانی می‌کند. TrigUp برنامه منعطفی دارد و حمایت‌هایش را بر اساس نیازمندی‌های هر استارتاپ تنظیم می‌کند. راهنمایی کارآفرینان باتجربه و رهبران صنعت برای آن اهمیت زیادی دارد؛ لذا مشاوره استارت آپ‌ها را به افرادی می‌سپارد که چالش‌های خاص بازار ایران را درک می‌کنند.

ستاک‌آپ

این شتابدهنده متخصص حمایت کردن از استارت آپ‌های بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) است. در این مجموعه، برنامه دقیقی را با تأکید بر توسعه محصول و اعتبار بازار تدارک می‌بینند. ستاک‌آپ استارت‌آپ‌ها را با شرکای بالقوه و سرمایه‌گذاران صنعت ICT مرتبط می‌کند و فرصت‌های شبکه‌ای ارزشمندی را برایشان می‌آفریند. این شتاب دهنده برای کارآفرینان ایرانی دارای ابتکارات نوآورانه‌ای مناسب است که موفقیت را در عرصه رقابتی ICT می‌جویند.

فینووا (Finnova) به سبک شتابدهنده‌های برتر ایرانی

این شتابدهنده در سال 2018 با تمرکز بر فین تک آغاز به کار کرد که به تقویت نوآوری مالی در ایران اختصاص دارد. استارتاپ‌ها به کمک آن می‌توانند به کارشناسان صنعت دسترسی داشته باشند، از متخصصان باتجربه فین تک مشاوره بگیرند. همچنین، با سرمایه‌گذاران بالقوه متخصص بخش مالی مرتبط شوند. لذا Finnova را باید منبع مهمی برای کارآفرینان ایرانی بدانیم که در پی راهکارهای رسیدگی به نیازهای در حال تحول سیستم مالی ایران هستند.

iran start up ecosystem

حرف آخر

پایه‌های نوآوری را شتابدهنده‌های برتر ایرانی در کشور محکم می‌کنند. البته علاوه بر فهرست فوق، برخی شتاب‌دهنده‌ها نیز حامی استارت آپ‌های بخش‌های خاصی هستند؛ مانند آوان (Avanco Tech) در زمینه فناوری‌های عمیق. همچنین، بسیاری از دانشگاه‌ها و مؤسسات تحقیقاتی برنامه‌هایی را برای ایجاد شتابدهنده جهت پرورش کارآفرینان دانشجو و تجاری‌سازی یافته‌های تحقیقاتی دارند. اطلاعات کامل‌تر درباره این موضوع و عناوین مشابه را می‌توانید در Xinvestia دنبال کنید!

منابع

Related Articles

Image