بلاگ

مهم‌ترین راه‌های تامین مالی استارتاپ ها

مهم‌ترین راه‌های تامین مالی استارتاپ ها

تامین مالی استارتاپ‌ها و رفع کردن موانع آغاز کسب و کار می‌تواند نقطه عطفی برای بسیاری از کارآفرینان باشد. راهکارهای متنوعی را می‌توانیم برای این کار در نظر بگیریم که هر کدام مزایا و چالش‌های خودشان را دارند؛ مانند همکاری با یک شرکت تأمین سرمایه استارت‌آپ، جذب سرمایه گذار و حامی مالی و .... این راهبرد‌ها می‌توانند به کسب و کارهای جدید کمک کنند تا شروعی موفقیت‌آمیز داشته باشند و به رشد پایدار دست یابند. بیایید در ادامه این مطلب شرکت سرمایه گذاری ایکس اینوستیا، کمی در این راهکارها دقیق شویم!

بوت استرپینگ (Bootstrapping)

این روش تامین مالی استارتاپ ها به معنی استفاده کردن از پس‌انداز شخصی یا درآمد حاصل از کسب و کار برای تأمین مالی عملیات آن است. این راهکار به کارآفرینان کمک می‌کند تا کنترل کامل شرکتشان را بدون متحمل شدن بدهی یا کاهش مالکیت حفظ کنند. اما می‌تواند مخاطره‌آمیز باشد؛ زیرا به شدت به منابع مالی مؤسس کسب و کار استارتاپی وابسته است که می‌تواند دامنه رشد آن را محدود کند.

خانواده و دوستان

بسیاری از کارآفرینان ترجیح می‌دهند که سرمایه اولیه لازم را از خانواده و دوستانشان تأمین کنند. در این رویکرد تأمین مالی، از روابط شخصی برای تضمین سرمایه کمک می‌گیرند که غالباً شرایطی منعطف‌تر از سایر روش‌های این کار دارد. اما نباید فراموش کنید که دخالت دادن روابط شخصی در کسب و کارتان می‌تواند مخاطره‌آمیز باشد؛ یعنی عدم موفقیت ممکن است بر چنین روابطی تأثیر بگذارد.

سرمایه‌گذاران فرشته (Angel Capital)

آن‌ها عموماً افراد ثروتمندی هستند که سرمایه استارتاپ‌ها را در ازای برخورداری از حقوق صاحبان سهام یا بدهی قابل تبدیل، تأمین می‌کنند. بنابراین، در این روش تامین مالی استارتاپ ها، سرمایه توسط اشخاصی فراهم می‌شود که غالباً در صنعت مربوطه باتجربه هستند. لذا می‌توانند فرصت‌های کوچینگ و شبکه‌ای ارزشمند را در اختیارتان بگذارند. جذب چنین سرمایه‌گذارانی می‌تواند شانس موفقیت یک استارت آپ را به میزان ‌زیادی افزایش دهد.

سرمایه‌گذاری خطرپذیر (Venture Capital)

شرکت‌های سرمایه گذاری خطرپذیر (VC) در استارتاپ‌های مستعد رشد در ازای در اختیار گرفتن سهامشان سرمایه‌گذاری می‌کنند. این نوع تامین مالی استارتاپ ها می‌تواند سرمایه، تخصص و دسترسی مناسبی را به شبکه منابع فراهم کند؛ اما شاید به قیمت از دست رفتن بخش ‌زیادی از مالکیت و کنترل بر شرکت تمام شود.

تأمین مالی جمعی یا کرادفاندینگ (Crowdfunding)

پلتفرم‌های تامین مالی استارتاپ ها با راهبرد جمعی مانند Kickstarter و Indiegogo به کارآفرینان کمک می‌کنند تا از افراد زیادی مقادیر کمی سرمایه جمع‌آوری کنند. این روش می‌تواند برای اعتباربخشی به ایده ها و استارت آپ ها و وجهه‌آفرینی برای آن‌ها از طریق دسترسی به مجموعه بزرگی از حامیان بالقوه مؤثر باشد.

شرکت تامین سرمایه استارت آپ ها

همکاری کردن با شرکت‌های تأمین سرمایه استارتاپ مانند Xinvestia می‌تواند گزینه‌های مختلف تأمین مالی را متناسب با الزامات خاص هر کسب و کار فراهم کند. این شرکت‌ها در زمینه کمک به کسب و کارهای جدید تخصص دارند تا سرمایه لازم را برای رشد آن‌ها تضمین کنند. این کار می‌تواند از طریق اعطای وام، سرمایه‌گذاری سهام یا سایر ابزارهای مالی انجام شود.

جذب اسپانسر مالی

عبارت است از تأمین شدن منابع مالی استارت آپ‌ها توسط شرکت‌ها یا افرادی که از مأموریت و اهداف استارتاپ حمایت می‌کنند. چنین حامیانی ممکن است سرمایه، منابع یا خدمات لازم را در ازای دیده شدن برند، ارزش ویژه یا سایر مزایا ارائه کنند. در نتیجه، ظرفیت مطلوبی برای همکاری‌های آتی فراهم می‌کنند.

شرکت اسپانسرینگ و اخذ اسپانسر

یک شرکت حامی عموماً در ازای داشتن حقوق صاحبان سهام، سهمی از سود یا سایر مزایا می‌تواند از استارت‌آپ‌ها حمایت مالی کند. این روش می‌تواند به‌ویژه برای کسب و کارهای نوپایی مفید باشد که در راستای اهداف راهبردی یا صنعت اسپانسر فعالیت می‌کنند. از سوی دیگر، اخذ اسپانسر عبارت است از تضمین حمایت مالی توسط افراد یا سازمان‌هایی که علاقه‌مند به حمایت از استارت‌آپ هستند. حامیان ممکن است در ازای منافع مختلف، سرمایه، منابع، یا راهنمایی در اختیار آن‌ها بگذارند.

وام‌های بانکی؛ روش معمول تامین مالی استارتاپ ها

این وام‌ها سرمایه ثابتی را در اختیار استارت آپ‌ها می‌گذارند که باید در مهلت مشخصی همراه با بهره مربوطه بازپرداخت شود. با اینکه این روش مستلزم کاهش مالکیت سهام شرکت نیست، اما تابع شرایط اعطای وام و رعایت کردن معیارهای سختگیرانه وام‌دهی بانک‌ها خواهد بود.

حتما بخوانید: کم خطرترین روش های جذب سرمایه برای استارتاپ

کمک‌های مالی و وام‌های دولتی

بسیاری از دولت‌ها برنامه‌هایی برای اعطای کمک‌های مالی و وام برای تامین مالی استارتاپ ها و کسب و کارهای کوچک در نظر گرفته‌اند. این وجوه می‌توانند سرمایه حیاتی آن‌ها را بدون نیاز به بازپرداخت و به‌صورت بلاعوض یا با شرایط آسان و در قالب وام تأمین کنند.

انکوباتورها، شتاب‌دهنده‌ها و مشارکت‌های راهبردی

این مجموعه‌ها در ازای برخورداری از سهام، به استارتاپ‌ها کمک مالی، منابع و خدمات کوچینگ ارائه می‌کنند. چنین حمایتی می‌تواند به آن‌ها کمک کند تا با دسترسی به مربیان باتجربه و جامعه حامیان، کسب و کارشان را توسعه دهند. از طرفی، شکل‌گیری مشارکت‌های راهبردی با شرکت‌های مستقر می‌تواند منابع مالی و دسترسی به بازار را برای استارت‌آپ‌ها فراهم کند. این مشارکت‌ها می‌توانند برای دو طرف سودمند باشند؛ زیرا کمک می‌کنند تا شرکت تأسیس شده به محصولات یا خدمات نوآورانه دسترسی پیدا کند.

top start up funding source

کلام پایانی

تامین مالی استارتاپ ها می‌تواند چالش‌برانگیز باشد؛ اما گزینه‌های متعددی متناسب با الزامات و شرایط مختلف آن‌ها در دسترس هستند. لذا دست کارآفرینان باز است تا برای این کار به سراغ خانواده و دوستانشان بروند یا اینکه سرمایه لازم را به کمک راهکارهای دیگر تأمین کنند؛ مانند جذب سرمایه‌گذار، اخذ اسپانسر یا همکاری با شرکت‌های تأمین سرمایه استارتاپ‌ها. با خدمات تخصصی شرکت سرمایه گذاری ایکس اینوستیا، خاطرتان از انتخابی هوشمندانه آسوده خواهد بود!

منابع مفید

Related Articles

Image